“Ik breng rust ná impactvolle gebeurtenissen.
Maar je kunt mij al bellen als de boel nog in brand staat.”

Hoe het begon

“Na de middelbare school koos ik voor de politie en daar heb ik bijna 25 jaar gewerkt. Zo was ik bijvoorbeeld wijkagent – met specialisatie jeugd- en zedenrechercheur. 

Bij de politie maak je natuurlijk vele impactvolle zaken van dichtbij mee. Zo werd het mij steeds duidelijker dat ik minder van het boeven vangen was, maar veel meer van het menselijke. Mijn hart ging sneller kloppen als ik anderen op emotioneel gebied mocht bijstaan. Na een vervelende gebeurtenis hoorde ik geregeld, dat het zo fijn was dat ík er toen bij was. 

Ook stond ik vele collega-agenten bij na een schokkende gebeurtenis. Zij lieten mij zien, dat ik met deze gave meer moest doen. En zo ontstond in 2014 mijn eigen bedrijf: Rust na impact.”

crisisadviseur & traumabegeleider

“Nu sta ik bedrijven, organisaties, hulpverleners en scholen na een heftig voorval met raad en daad bij. Ik ben er voor de organisatie én de mens. Mijn kracht is dat ik het voorval van alle kanten bekijk. Zo weet ik snel wat er meteen moet gebeuren en houd ik in mijn achterhoofd wat tot later kan wachten. Mijn doel is voorkómen dat psychische wonden uitgroeien tot trauma’s. Dus in die zin ben ik ook traumabegeleider.”

counselor & trainer

“Ik vind het belangrijk uit te leggen hoe stress en paniek in je hoofd werkt. Ik ken de gevolgen van verdriet en rouw en ik wil het taboe hierover doorbreken. Daarom deel ik graag mijn kennis op symposia en trainingen. Meer informatie leidt tot meer bewustzijn en begrip, waardoor je de ander écht kunt zien in zijn verdriet.”

Wat mij kenmerkt als mens en professional: 

• rustig,
• betrokken,
• nuchter,
• empathisch,
• humor,
• analytisch,
• aanhaken bij wat de ander nodig heeft,
• affiniteit met jongeren.

jongeren & Delen is helen

“Toen ik jong was, heb ik een paar keer het verlies van een leeftijdgenoot meegemaakt. Ik voel nog zó het ongemak van toen. Het leek alsof iedereen met zijn verdriet op een eigen eilandje zat, terwijl de  volwassenen machteloos toekeken. 

Nu heb ik zelf drie pubers. Het voelt als een missie jongeren te helpen zodat ze na een overlijden, ernstig ongeluk, zedendelict, sexting of zelfdoding daar niet de rest van hun leven last van hebben. 

Het werkt helend als jongeren in hun klas, sportteam of vriendenkring het verdriet met elkaar bespreken en zo delen. 

Ik ga dan ook graag met een groep jongeren in gesprek. Daarvoor heb ik een unieke methode ontwikkeld: Delen is helen. Daar ben ik trots op. 

Ik hoop dat ik hiermee nog veel jongeren mag ondersteunen, zodat ze niet alléén hoeven vechten om de draad van het leven weer op te pakken na verlies en verdriet.”

Bel of mail mij voor hulp of informatie.